Možete napustiti Sarajevo, ali Sarajevo vas nikada neće napustiti.
U kreativnoj hipnozi dočekali smo omiljeno godišnje doba svih onih koji su zaljubljeni u život. Jer u proljeće se osjećamo nekako zaljubljeno i pomalo ludo bez obzira na realitete naših života. U inspirativnom laboratoriju naše škole nastala je grafika “Čuvarica grada” učenice 4a Emine Kapidžić, pod mentorstvom prof. Lejle Bešić – Cocozza i stručne saradnice prof. Taide Fitozović. Povodom dana obilježavanja 6. aprila Dan grada Sarajeva, Institut za preduniverzitetsko obrazovanje Kantona Sarajevo u suradnji s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, raspisali su konkurs povodom obilježavanja 6. aprila – Dana oslobođenja Grada Sarajeva – Mladi voljenom gradu.
Grafika “Čuvarica grada” učenice Emine Kapidžić osvojila je prvo mjesto. Pobijedila je suptilna profinjena ženska energija, snažna energija nježnosti!
Šta osjećam dok gledam ovu grafiku??? Za mene su važni pogled i kosa. Dobar osjećaj, kao da sam na sigurnom… spokoj. Zamišljam novi svijet koji dolazi…
Najbolji likovni rad je najbolji pokazatelj uspjeha naše Emine i naše Škole, a nagrade su pokazatelji da radite pravu stvar!
Sarajevo non uno die aedificata est.
Sarajevo nije izgrađeno u jednom danu.
You can leave Sarajevo, but Sarajevo will never leave you.