Znati prepoznati nasilje, ne biti nijemi promatrač već biti spreman na bezbjedan način zaustaviti nasilnika, kao i biti u stanju ne samo razumjeti već i pružiti potrebnu podršku i pomoć učesnicima neprihvatljivog ponašanja, su znanja i vještine koje stručna služba škole razvija kod naših učenika kontinuiranim preventivnim radom. Krajnji cilj raznovrsnih aktivnosti u ovom segmentu je postizanje nulte tolerancije na nasilje te izgradnja sigurnog i poticajnog radnog okruženja.
Cijeneći činjenicu da učenici naše škole preferiraju izražavanje misli i emocija kroz crtež, stručna služba škole ih je upoznala sa primjenom metode „ Table top movies “ . Zahvaljujući navedenom, učenici sa odsjeka Likovni tehničar za reklamnu grafiku drugog i trećeg razreda, a pod budnim okom profesorica Emine i Milijane Lagumdžije, kreirali su pet video uradaka koji se temelje na pričama putem kojih se šalju jasne poruke kako i na koji način postupiti u slučaju pojave nasilja u školskoj sredini.
Obzirom da idemo u susret 6. februaru koji je proglašen kantonalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja, od danas i u narednih nekoliko dana, objavit ćemo po jedan Table top movies naših učenika kao mali doprinos obilježavanju ovog datuma.