Kampanja Dani medijske i informacijske pismenosti u organizaciji Regulatorne agencije za komunikacije održava se u Europe House ( zgrada Vječne vatre – Unity Room) od
19.-29. oktobra 2023. godine. Jedan od sudionika Kampanje je i JU Biblioteka Sarajeva sa kojom naša školska biblioteka ima dugogodišnju saradnju. Ovoga puta podržali smo pomenutu Kampanju prisustvom naših učenika i naše bibliotekarke Amine Abdulahović predavanju/prezentaciji: „Bibliotečki aktivizam i informacijska pismenost u digitalno doba“ – 25. oktobra 2023. godine sa početkom u 13:00 sati, koje je realizovao Narcis Saračević, voditelj Službe za informacijsku djelatnost i digitalizaciju JU Biblioteke Sarajevo.
Učenici su imali priliku čuti dobro predavanje i razmijeniti mišljenja i iskustva o podučavanju medijske i informacijske pismenosti u školama, sa učenicima Prve bošnjačke gimnazije i JU Srednje medicinske škole – Jezero.
Ovim smo željeli ukazati na značaj ove Kampanje kojoj je svrha zajednička promocija medijske i informacijsake pismenosti, te poticanje društvene rasprave o značaju ove teme pogotovu u području obrazovanja.