Općinski načelnik Srđan Mandić danas je potpisao ugovor sa direktoricom Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo Elmom Alić-Šobot, o finansiranju sanacije vlage u školskim prostorijama.

Općina Centar je putem granta za poboljšanje prostornih uslova rada i opremljenosti obrazovnih ustanova iz budžeta 2023. godine, izdvojila sredstava u iznosu od 17.784 KM za nabavku i ugradnju PROSystema radi rješavanja kapilarne vlage u navedenoj školi.

Podrška Općine Centar nam u ovom trenutku znači jako puno, pošto se radi o zgradi izgrađenoj davne 1891 godine. Ovo je ustvari pravi korak na daljnjoj sanaciji i rekonstrukciji naše škole. Nakon ovih radova imat ćemo još aktivnog prostora koji nam je zaista neophodan, rekla je direktorica Alić-Šabot.

Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.

U skladu sa mogućnostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetnije uslove za odgoj i obrazovanje, poručio je Mandić.

U budžetu za 2023. godinu za poboljšanje uslovnosti objekata obrazovnih ustanova prema zahtjevima obezbijeđeno je 450.000 KM.

Izvor: www.centar.ba