Pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar Lejla Dizdarević je zajedno sa saradnikom za pitanja mladih Samirom Arnautovićem i vijećnikom Samirom Fazlićem posjetila je danas Srednju školu primijenjenih umjetnosti.

Ovom prilikom učenicima je prezentiran program za mlade Općine Centar, kao i projekti na koje mogu aplicirati, a jedan od posljednjih u nizu jeste i „Vaučeri za mlade“. Sa pomenutim vaučerom mladi mogu besplatno posjetiti kulturne i sportske institucije na području općine Centar Sarajevo u cilju kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena.

Općina Centar danas je ujedno i poklonila knjige za potrebu školske biblioteke Srednje škole primijenjenih umjetnosti.

Vijećnik Samir Fazlić upoznao je mlade da je u pripremi realizacija projekta biblioteka na otvorenom, gdje će Općina Centar finansirati izradu biblioteka na otvorenom između Prve gimnazije i Srednje škole primijenjenih umjetnosti, a učenici će iskoristiti svoj kreativnost i dizajnirati sami izgled biblioteka, te će najbolji prijedlog biti nagrađen putem konkursa.

Općina Centar Sarajevo je ove godine putem granta podrška obnovi bibliotečkog fonda u školama iz budžeta izdvojila 5.000 KM.

Izvor: www.centar.ba