“Lice Zemlje” naziv izložbe fotografija autora Erola Čolakovića Šehića, otvorena je danas u Galeriji naše škole. O izložbi i autoru govorili su Slobodan Žalica, Dževdet Tuzlić i ja.
Erol je ovaj ciklus fotografija, snimao u čestim putovanjima Geneve – Split. Radi se o snimcima iz aviona u kojima je zabilježena različitosti reljefa Alpa i Dalmacije.
Ovaj sarajevski umjetnik sa ženevskom adresom, ljepote i veličanstvene vrhove planina su fantastično snimljeni fotoaparatom, ovog strastvanog planinara i fotografa. Različitost reljefa Alpa i Dalmacije, umjetnik je izuzetno raskošno ovjekovječio.
Atmosfera je bila posebna, veliki broj naših dragih prijatelja bilo je na otvaranju, posebno sam se obradovala nekim dragim licima koji me nadahnjuju, uvijek…
Izložbe su uvijek prilika da steknemo nova poznanstva i prijateljstva.
Erol je neposredan, jednostavan i dominantan. Veliki nomad, umjetnik slobodnog duha…
Izuzetno bogata biografija ovog autora… Rođen je 1956. godine u Sarajevu, upisao u Zagrebu Fakultet za kazalište, film i televiziju, autor velikog broja filmova, fotografskih izložbi, nosioc je velikog broja značajnih nagrada na svjetskom nivou, veliki ljubitelj planina. Erol je bio dobro raspoložen, veseo, nasmijan, zadovoljan i sretan….
ART i STRAST

Direktorica
Mr. Elma Alić – Šobot