Želim Vas inspirirati divnim fotografijama sa izložbe profesora Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo. Profesori: Alma Gavrić, Maja Matašin, Hamzalija Muhić, Mensur Porović, Mensud Kečo, Stijepo Gavrić, Danilo Kreso, Emina Lagumdžija, Lejla Ćehajić, Almedina Fehratović, Lejla Bešić Cocozza, Boris Čistopoljski, Senad Patković, Milijana Lagumdžija i ja, predstavili smo svoje radove u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti i pokazali da nismo samo profesori, nego i likovni umjetnici, stvaraoci. Likovna umjetnost je moja ljubav. Oduvijek sam govorila da se ovaj posao voli, ali i živi, baš kao i umjetnost koja zadire u sve pore postojanja jednog društva i vremena.
Bilo da stvarate ili joj se samo divite, jedno je sigurno bez nje ne možete. Umjetnost oblikuje sadašnjost i u isti mah ispisuje BUDUĆNOST…
Za mene je ova godina posebna bila po mnogo čemu. Lijepo je završiti godinu s vizijom koja u prvi plan stavlja interesovanje za umjetnost u kontekstu šire intelektualne radoznalosti.
Sa ovom izložbom mogu reći da mi se ostvario san. Ipak, smatram da iza svakog snoviđenja stoji naporan rad, a potom dobar tajming i sudbina koja nas vodi i hrabri….

Direktorica
Mr. Elma Alić – Šobot