Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, u skladu s programskim aktivnostima i Kalendarom takmičenja, smotri za školsku 2021/2022. godinu, organiziralo je u srijedu, 8. 6. 2022. godine, svečanu dodjelu zahvalnica nastavnicima i diploma takmičarima za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na kantonalnom nivou.
Diplome i zahvalnice uručila je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović, ističući kako naši učenici pokazuju zaista veliki raspon talenata, te da možemo biti sretni i ponosni kakvu djecu imamo. Kako je istakla, znanje i vještine koje djeca posjeduju su ogroman potencijal i razvojna šansa za naše društvo.
Učenici Ines Malinović uručena je diploma za osvojeno drugo mjesto na kantonalnom takmičenju iz nastavnog predmeta Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost, a profesorici Emini Ćosibegović – zahvalnica.
Ovim putem čestitamo našoj Ines, želimo joj zahvaliti što je uspješno predstavila našu školu. Zahvala i profesorici Emini Ćosibegović kojoj želimo puno uspjeha u daljnjem radu!