Amer Hadžić i Denis Haračić pomjerili su granicu u umjetničkom izrazu kroz medij grafike i slike. Crna boja je karakteristična kod Amera i Denisa, ali pristup radu je znatno različit i on ih obilježava. Svaki medij je važan i značajan, ima svoje zakonitosti i specifičnosti. Radovi koje su predstavili u našoj galeriji su dio jedne velike serije, predstavljaju publici širu problemsku situaciju kojom se oni bave u svom radu… Decenije stalnog učenja i rada.Izdvajam pojmove: jezik, medij, polazište, produženo trajanje jednog pogleda, asketizam i slično. Jasno je da obojica umjetnika insistiraju na preciznoj ideji i preciznoj realizaciji. Na takav način su se i predstavili na ovoj izložbi. Autori tematski se okreću sebi radeći, podlogu za vlastitu samoanalizu.
Amer Hadžić i Denis Haračić su svestrani kreativci koji svoje vizije realiziraju u različitim medijima. Moja želja je da dođete na ovu izložbu i da svako iz onog što vidi stvori vlastito značenje,.. THE SKY’S THE LiMiT….
Otvaranje izložbe je ponedjeljak 29. 11. 2021. godine u 12:30 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Galerija će biti otvorena za posjetitelje svaki radni dan od 10-14 sati, do petka 10. 12. 2021. godine.

DIREKTORICA
Mr. Elma Alić – Šobot