Učenici i profesori, bili su i jesu ponos grada i države. Dobro je imati na umu da nas ponekad upravo najteža vremena mogu odvesti u najsvjetlije dane.
Otvorili smo vrata za sve, izuzetno uspješnim radom naše školske galerije. Imali smo tešku i izazovnu godinu, ali idemo dalje…
Veliki je interes za upis u našu školu, dobili smo nove učenike. U prvom upisnom roku upisano je 48 učenika, a online upis je dokaz da smo prihvatili nove pristupe u obrazovanju. Naučili smo više slušati i upućivati na nove pristupe, te smo spremni za saradnju. Pokazali smo veliku stručnost iznad svega.
Saradnja kolega, učenike i roditelja izgradila je novu “bolju klimu” u razredima. Imamo empatiju i koristimo ljudske potencijale. Sloboda traženja i korištenja novih pristupa i promjena, naša je obaveza i stvarnost.
Radimo sa darovitom djecom, ali i djecom koja imaju stanovite poteškoće. Uvijek težimo: motivaciju, viziju, saradnju, socijalizaciju, dogovor, širinu,…
Na kraju, sve su to rezultati profesinalnog rada saradnje, zajedničkog promišljanja i dogovora…. Dream big, start small!