Kada svakodnevnica postane nevjerovatna, a život počne nalikovati na film B-produkcije, eskaliraju pokušaji objašnjenja šta se zapravo događa oko nas. Nastupanjem pandemije bili smo primorani na izolaciju i fizičku distancu, te smo gotovo svi potpuno uronili u cyberspace i štošta je izmaklo kontroli.
Game Over zvuči kao naziv videoigrice, rock benda ili natpis s dizajnerske majice.
Game Over (Kraj igre) je naziv naše izložbe najuspješnijih maturskih radova.
Maturanti su generacija Z, prva digitalna generacija. Najvažnije obilježje pripadnika generacije Z je “mobitel u ruci”. Radi se o generaciji koja je, za razliku od njenih prethodnika, odrasla uz tehnologiju. Njima je oduvijek bilo normalno potražiti sve što ih zanima na internetu i Z generacija uveliko sudjeluje u stvaranju internetskog sadržaja. Pripadnici Z generacije su kreativni, znatiželjni i ambiciozni. U obrazovnom procesu pripadnici nove generacije izrazito cijene „pričanje priča” (storytelling) kao način integracije IKT-a u nastavni proces.
New Normal
Naša”nova normala” prilično je nenormalna ili u najmanju ruku izazovna.
Ova školska godina priredila nam je pregršt izazova. Moja generacija X, kojoj pripada većina profesora, uspjela je inspirirati i motivirati učenike i nastala su uspješna ostvarenja. Da bismo bili kreativni, moramo neprestano učiti, znati koje teme generaciju Z privlače. Sa svakim učenikom smo u novoj situaciji i na nov, kreativan način rješavamo probleme.
Džejla Salihović, Afan Ganić, Refika Agbabić, Lejla Zunđa, Tea Đorđević i Amila Dervišbegović su maturanti koji su, ispred svojih odsjeka, ostvarili najbolje rezultate. Najbolji rad (najzreliji likovni izraz) ocijenit će komisija profesora. Izložbu će otvoriti profesor Boris Čistopoljski i jednom od maturanata uručiti povelju Vlado Vojinović -Žuti.
NO GOING BACK
Uspjeh počinje u onom čarobnom trenutku u kojem objavite sebi, svojim prijateljima i svemiru da vjerujete kako možete napraviti nešto potpuno novo i drugačije…
Izložba će biti otvorena u petak, 4. 6. 2021. godine, u 12:30 sati. Ovom izložbom proslavljamo i Dan škole, pridržavajući se svih epidemioloških mjera.
Izložbu možete pogledati svaki radni dan do 19. 6. 2021. godine, od 10 do14 sati.

DIREKTORICA
Mr. Elma Alić-Šobot