Pomoćnica gradonačelnika, mr. Amina Deljković ugostila je danas direktoricu Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo, mr. Elmu Alić-Šobot.

Na sastanku su razmatrane organizacione i stručne pripreme projekta “Vrata moga grada”, koji će realizirati Grad Sarajevo u saradnji sa ovom srednjom školom u okviru Programa “6. april – Dan Grada Sarajeva”.

Projekat obuhvata javni poziv za takmičenje učenika svih srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo, nagrade i otkup najboljih radova te prigodnu izložbu.

Cilj projekta je razviti kreativnost, likovnost i takmičarski duh kod učenika uz mentorstvo poznatih i priznatih umjetnika.

Također, kroz upoznavanje učenika sa multikulturalnošću ambijenta grada Sarajeva, na najbolji način obilježiti 6. april – Dan grada Sarajeva.

Sastanku su prisustvovale i nastavnica historije umjetnosti Amra Patković iz Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo i stručna savjetnica za pripremu projekata iz oblasti kulture, mr. Aida Koristović iz Gradske službe za obrazovanje, kulturu, sport i mlade.