Svi učenici koji  konkurišu za online upis u prvi razred  JU Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo za školsku 2020/2021. godinu  dužni su polagati prijemni ispit definisan na sljedeći način:

Na e-mail srednje škole sspu@artschoolsa.edu.ba u elektronskom obliku potrebno je dostaviti materijal za polaganje prijemnog ispita koji se sastoji od:

1. 3 crteža olovkom po slobodnom izboru ( Fotografije crteža trebaju biti oštre i jasne)

2. Motivacijskog pisma u kojem kandidati trebaju u kratkim crtama obrazložiti razloge i motive za prijem u JU Srednju školu primijenjenih umjetnosti Sarajevo i definisati za koji se odsjek opredjeljuju. Prijemni ispit boduje stručna komisija koju imenuje Nastavničko vijeće škole za sve vrste zanimanja pojedinačno. Prijemni ispit je eliminatoran.

3. oID – identifikacijski broj učenika. Kandidati će se prijavljivati na online sistem putem #Oid-a koji će biti odštampan na svjedodžbama učenika/ca iz Kantona Sarajevo. Učenici izvan Kantona Sarajevo dobit će oID od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Kandidati mogu birati tri škole u online sistemu. Ako vam je JU Srednja škola primijenjenih umjetnosti Sarajevo jedina opcija i želite biti dio naše škole, birajte na sve tri opcije JU Srednju školu primijenjenih umjetnosti Sarajevo, ali na sve tri opcije, stavite različite smjerove koje bi ste željeli pohađati.
#Online upis vršit će se online putem online sistema kojem će kandidati/kinje pristupiti putem web stranice https://upis.emis.edu.ba.