Danas je u galeriji škole otvorena izložba jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih grafičara, našeg nekadašnjeg učenika Mirsada Konstantinovića.
Na izložbi su zastupljeni radovi iz perioda od 1979.godine pa do onih koji su nastali prije prerane smrti. Predstavljena djela, od autoportreta rađenog 1979. godine u tehnici drvorez i laviranih perocrteža iz studentskih dana koji „dočekuju“ posjetioce, preko grafika i kombinovanih tehnika, sve do monotipija, prikazuju samo dio bogatog opusa koji sadrži i veliki broj ex libris-a i karikatura njegovih kolega i prijatelja. Mirsad nam je kroz svoj stvaralački opus prikazao nevjerovatno senzibilni pristup mediju grafike bogate koloritom, ali nije krio ni svoju drugu ekspresivnu prirodu koja je više nego prisutna na predstavljenim monotipijama. Što je najbitnije, a po čemu ga svi njegovi poznanici i prijatelji pamte je njegova ljudska priroda, koja je zabilježena u našim sjećanjima, a materijalizovana u njegovim djelima.
Zahvaljujemo se kolegicama i kolegama grafičarima sa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo koji su nam bezrezervno izašli u susret i omogućili da našim učenicima i široj publici prikažemo preko četrdeset radova kolege Mirsada Konstantinovića.