Danas (16.10.2019.) je u galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti održano predavanje profesora sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Bojana Hadžihalilovića.
Opsada Sarajeva ostaće upamćena kao vrijeme brutalnog granatiranja, svakodnevne borbe za preživljavanjem i sistematskog uništavanja grada. Najduža opsada glavnog grada u modernoj historiji je započela u aprilu 1992. i okončana je u februaru 1996. godine. Za vrijeme četverogodišnje okupacije, više od 10.000 ljudi je ubijeno i 60.000 povrijeđeno od ukupno 350.000 stanovnika Sarajeva. Uprkos sistematskom uništavanju grada, istovremeno se dešava razvoj različitih umjetničkih praksi. Jedna od priča o otporu je priča o dizajn grupi TRIO.

Dizajnerski tim TRIO prihvatio je izazov na svoj izvanredan način. Redizajnirali su slike, nanovo izgradili brendove, izmijenili su spoljnu stvarnost, stvorili svoje razglednice da bi ih poslali u svijet i pokazali da ga Sarajevo nikada nije napustilo. Svijet je bio taj koji je napustio Sarajevo.
Profesor Hadžihalilović je razgovarao sa učenicima na temu ideja i same realizacije njegove izložbe Razglednica Sarajeva 1993. godine.