U galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti otvorena je izložba odabranih radova učenika iz 45 srednjih škola iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije i BiH. Kako nam je kazao organizator, profesor Boris Čistopoljski, izložena su djela učenika čiji su radovi predstavljeni na ovogodišnjem petom Beokulis-u (Beogradski kuloarov likovni izraz Srbije).

– Izloženo je 80 radova iz likovne umjetnosti i 40 fotografija. Na konkursu u Beogradu na kojem je bilo izloženo 745 radova iz skoro svih oblasti likovne umjetnosti, prvu nagradu osvojio je Admir Šurković, učenik četvrtog razreda i to za nas predstavlja veliki uspjeh jer imam mnogo nadarene djece koja često nemaju priliku pokažu svoj talent – dodao je Čistopoljski.

Izložba će trajati 20 dana, a direktor škole Mensur Porović kazao je da će učenici svakog mjeseca izlagati radove u galeriji škole.
– Nakon kratke pauze ponovno će uslijediti redovne izložbe naših učenika. Na taj način oni se afirmiraju i usavršavaju svoj zanat – kazao je Porović.

www.avaz.ba